Dzisiaj mam dla Was przepis na wyjątkowe gofry. Niezwykle puszyste i chrupiące. Są idealnym rozwiązaniem na pyszne śniadanie lub smaczną przekąskę. Możesz podać je z ulubionymi dodatkami, a przygotowanie ich jest łatwe i szybkie. Zapraszam Cię do kuchni, abyśmy razem stworzyli ten świetny deser. Zaczynajmy!
Składniki na 10-12 porcji:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 i 3/4 szklanki mleka
- 2 jaja
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzuć do naczynia i dokładnie wymieszaj ręcznie lub za pomocą miksera. Do nagrzanej gofrownicy przelewaj przygotowane ciasto. Czas pieczenia to ok. 5-8 min.
Pamiętaj, że w przypadku gofrów największe znaczenie ma dobrej jakości gofrownica o dużej mocy! Im wyższa moc tym gofry będą smaczniejsze i bardziej puszyste.
Smacznego!