Ciasta | Przepisy kulinarne

Delikatne ciasto z galaretką

2023-03-15

Jeżeli masz ochotę na szybkie i delikatne ciasto, to ten przepis sprawdzi się idealnie !

Składniki:

  • pół opakowania okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki o dowolnym smaku
  • łyżka żelatyny
  • 390 g serka homogenizowanego waniliowego

Podane składniki przeznaczone są na blaszkę/tortownicę o średnicy 18-20 cm. Jeżeli masz większą, możesz zrobić z podwójnej porcji 🙂

Przygotowanie:

Jedną z galaretek rozmieszaj w 250 ml wrzątku. Dodaj łyżkę żelatyny. Dokładnie wymieszaj i pozostaw do wystygnięcia. Blaszkę wyłóż papierem i poukładaj na dnie biszkopty. Do naczynia dodaj serki homogenizowane i tężejącą galaretkę. Mieszaj do momentu połączenia składników. Gotową masę wylej na biszkopty i włóż blaszkę do lodówki. Drugą galaretkę rozmieszaj w 350 ml wrzątku i pozostaw do ostygnięcia. Kiedy galaretka będzie tężeć wylej na masę serową. Gotowe ciasto pozostaw w lodówce ok. 3h.

Smacznego !

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *