Dziś przedstawiam Ci niezwykle puszysty i delikatny deser śmietankowy z dodatkiem aromatycznej kawy. Do jego wykonania potrzebujesz tylko kilka składników, a jest naprawdę pyszny!
Składniki na 2 porcje:
- 70 g mini biszkoptów
- 160 ml śmietanki 30%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżka słodkiego kakao
- 1 łyżka mascarpone
- 60-80 ml espresso
Wykonanie:
Śmietankę z cukrem pudrem ubij na sztywną pianę. Dodaj mascarpone i dokładnie wymieszaj mikserem. Twoja masa śmietankowa jest gotowa. Teraz przełożenie w pucharku.
mini biszkopty – 1/4 espresso – 1/4 masy śmietankowej – 1/4 słodkiego kakao – mini biszkopty – 1/4 espresso – 1/4 masy śmietankowej – 1/4 słodkiego kakao
Gotowe deserki w pucharkach schłodź w lodówce (ok. 2h).